Nyitott Pince Nap

Bár a klasszikus Kőszeghegyaljai Nyitott Pince rendezvényre augusztus végéig várni kell, a borosgazdák – a szabályokat betartva – már mostantól kiváló programokat kínálnak.

A szabályokat betartva már működhetnek a borászatok teraszai, borkimérései, így az Nyitott Pince Napig, hétvégenként egyéni borozásokra várják vendégeiket a helyi termelők.

A Pogányokban (Kőszeg és Cák között) minden hétvégén lehet találni olyan pincét, aki nyitva tart.

A csodás miliő és a barátságos hangulat mint mindig, most is adott, de továbbra is körültekintőnek kell lenni és a szabályokat be kell tartani.

Az egyes pincék nyitva tartásáról érdemes előre tájékozódni, amihez kiváló segítséget nyújt a folyamatosan frissülő www.koszegibor.hu weboldal és a közösségi médiás oldala. A kőszegi hegyekben azonban nem csupán borozni érdemes és ha kirándulni vágyunk vagy egyszerűen csak gyalog túl messze vannak egymástól a meglátogatni kívánt pincék, akkor máris két legyet üthetünk egy csapásra.

A szervezők reményei szerint a Kőszeghegyaljai Nyitott Pince nap 2020. augusztus 20-21-én már az eredeti formájában rendezhetik meg.