FONTOS! A jegyek a kényelmes túrázás miatt korlátozott számban állnak rendelkezésre. A regisztráció nem jelent automatikus jegyhez való jutást. A jegyek árusítása érkezési sorrendben történik. Jegyvásárlás 10:15 től lehetséges a kijelölt pontokon.

Időpont: 2019. június 9. 10:00 – 17:00
Helyszín: Pogányok (Cák és Kőszeg között)
Jegyár: 3 500 Ft a helyszínen, 3 000 Ft regisztrációval
Facebook esemény: Nyitott Pince Nap

10:00 Megnyitó a Cáki Műemléki Pincesornál
10:15 – 17:00 Jegyvételi lehetőség
19:00 – Pincék egyéni nyitva tartása

Pénztár a Pogányok bejáratánál, illetve a cáki pincesornál található.

A kóstolójegyeket 18 óráig lehet beváltani a nyitott pincéknél.

Ezen a napon az érdeklődők 8 helyszínen több mint 30 tételt kóstolhatnak és ismerkedhetnek meg a kőszegi borokkal. Összehasonlíthatják a Kékfrankos, Blauburger borokat. Betekintést kaphatnak a legújabb fajtákkal kapcsolatos kezdeményezésekbe. A friss és illatos fehérborokon keresztül egészen az üde rozéborokig teljes lesz a paletta.

A JEGYÀR tartalmazza A(Z)

Pincelátogatásokat – tekintse meg, hol és hogyan készülnek a helyi és regionális borversenyeken is jó eredménnyel szereplő kőszegi borok!
Kőszeg és környéki borok kóstolóját
Gravírozott üvegpoharat
Térképet
Apró harapnivalót a borok mellé
Ingyenes buszjáratot

Megérkezéskor a bejáratnál megvásárolható kóstolócsomagunk, mellyel együtt megkapja útmutatónkat. Az útmutatóban található térkép, valamint a kihelyezett információs táblák segítségével könnyen megtalálja a nyitott borospincéket, és tájékozódhat a kóstolható borok felől.

 

A kóstolócsomag tartalmaz továbbá 1 db címeres emlékpoharat, 16 db italjegyet, amely egyenként 1 dl bor kóstolására váltható be.
Kérjük támogassa rendezvényünk sikerét kóstolócsomagunk megvásárlásával!
Mind a messzebbről érkező turisták, mind a helyiek közlekedését meg kívánjuk könnyíteni az ingyenes buszjárattal (a menetrend később kerül feltöltésre). Nincs lehetőség a busszal a pincékig eljutni, kizárólag a Pogányok elején és Cákon áll meg. A busszal való utazás a programon részt vevők számára ingyenes. A helyszín megközelíthető továbbá gyalogosan és kerékpárral. Az útvonal helyenként leszűkül és nem kövezett. Túraruházat javasolt a bejáráshoz. Pincétől pincéig a távolgások maximum 1 km. A kijelölt útvonal hossza 4 km. Az esetleges balesetekért a szervező semmilyen felelősséget nem vállal.

Túrabakancs, borospohár

Ki ne szeretné a természetet, a kellemes környezetet és a finom borokat. A régi hagyomány szerint pünkösd vasárnapján a borászok betekintést nyújtanak féltett pincéjükbe és közszemlére teszik a korábbi évek borait. Így van ez a piciny Kőszeg melletti szőlőhegyen is már évek óta. Borászok összefogásával és a tenni akarás erejével 2019-ben június 9–én rendezik meg a XI. Kőszeg-hegyaljai Nyitott Pince Napot a Pogány-hegytől egészen Cákig, a híres Műemléki Pincesorig.

2019. június 9. Pünkösd vasárnap
10-18 óra

Hogy megkönnyítsük a dolgát, Kőszeg több pontján megálló autóbusszal segítjük a közlekedést.

Kinyitjuk Pogány-völgyi pincéinket,

meghívjuk borász barátainkat, kicsit sertepertélünk a konyhában és szeretettel várunk mindenkit! Húzzon túracipőt, látogasson meg minket, barangolja be hangulatos völgyünket és kóstolja meg borainkat!

Járja be a Pogány-hegy völgyét, élvezze a szép időt és a helyi gazdák vendégszeretetét ebben a közeli természeti csodában! Csodálja meg az alsó úton a présházakkal ölelt utat, ahol leülhet a fűbe egy pohár borral. Gyönyörködjön a felső úti panorámaúton egyre szélesebbre nyíló tájban! Látogasson be minden nyitva tartó présházba, ahol a tulajdonosok örömmel kínálják boraikkal, és talán betekintést engednek a pincékbe is!

Kérjük Önöket, vigyázzanak a poharaikra, mert a sérült, törött, vagy elveszett poharak helyett nem áll módunkban újat adni! A poharakat továbbá nem áll módunkban visszavásárolni!

Kapcsolat:

Mándli Dóra         +36 30 532 1598
koszegibor@gmail.com

Szervező:

Résztvevő pincék

Alasz Pincészet
Frank Borászat
Kampits Családi Pince
Jagodics Pince
Mándli Borház
Malomporta
Stefanich Pincészet
Tóth Pincészet és Borház

Válts nyelvet

Jegyár

Helyszínen: 3500 Ft/fő
Online regisztrációval 3000 Ft/fő

Regisztráció

LEZÁRT

A regisztrációk száma elérte a maximumot. A helyszínen továbbra is lesz lehetőség a jegyek megvásárlására.

Elérhető regisztrált jegyek 0%

Regisztráció után kérjük ellenőrizze a postafiókja összes mappáját. A regisztrációs levelet az info@koszegibor.hu címről küldjük Önnek. Amennyiben problémája akadt, kérjük keressen a fenti e-mail címen minket!

Plakát

Buszmenetrend

Térkép

Hétforrás

Jurisics Vár

Cáki Pincesor

Kálvária-templom

Sajtó anyagok

Menetrend

Kedves Vendégeink!
Felhívjuk figyelmüket, hogy a Nyitott Pince Nap sajtónyilvános esemény, így a rendezvény területén fénykép- és/vagy videófelvételek készülhetnek, amelyek a médiában megjelenhetnek. Mi, szervezők is készítünk fotódokumentációt a rendezvényről, amelyet saját kommunikációs csatornáinkon (www.facebook.com/koszegibor) közzétehetünk, illetve sajtóközleményeinkben esetenként felhasználhatunk.
Amennyiben valamely általunk készített fotót vagy videót sértőnek találja, vagy azok felhasználása ellen kifogással élne, panaszt tenne, úgy ezt Mándli Dóránál, az info@koszegibor.hu e-mail címen teheti meg. Tisztelettel kérjük a fenti információ figyelembevételét!

Regisztráltam, de nem tudok elmenni a rendezvényre.

Semmi gond, de nagyon sajnáljuk. Szeretettel várjuk egy későbbi alkalmunkon.

Előző évben regisztráltam már. Ebben az évben is szükséges?

Igen, minden alkalomra külön regisztrációt kérünk.

Regisztráltam a felületen, de nem kaptam e-mailt.

Kérjük ellenőrizze az eredeti postafiókja összes mappáját. Egyes esetekben levélszemétként (SPAM) kerül elhelyezésre. Amennyiben nem találja, regisztráljon még egyszer. Ügyeljen az adatok pontosságára.

Mikor érdemes érkezni?

A pincék végiglátogatására 10:00-18:00 óráig van lehetőség. Érdemes délelőtt vagy a kora ebéd utáni időben érkezni, hogy az összes pince kínálatát végig tudja kóstolni.

Mit lehet tudni a buszjáratról?

A buszjáratra külön regisztrálni nem kell. A megadott időben és megállóban kell a rendezvény logójával ellátott buszt figyelni. Jegyet nem kell vásárolni. A busz a menetrendet tartja. Az esetleges utaslemaradást nem tudjuk figyelembe venni. Amennyiben a busz elérte a maximális kapacitását, úgy további utasok felvételére nem kötelezett. Ebben az esetben kérjük várja meg a következő járatot, vagy más módon jusson ki a helyszínre. Érdemes az induló állomáson várni a járatot.

Hol tudok fizetni?

A jegyvételre minden esetben a helyszínen van mód. Cákon és a Pogány-hegy bejáratnál lesznek a kihelyezett jegyvételi pontok. Kedvezményes utalványát is itt mutathatja be.

Kártyával tudok fizetni?

A jegyár kifizetésére csak készpénzben van lehetőség.

Hogyan öltözzek fel?

A program szabadtéren kerül megrendezésre, ezért kiemelten fontos a réteges öltözet. Az időjárásról tájékozódjon előzetesen.

Milyen borokkal találkozhatok?

Kőszeghegyalja alapvetően vörösboros térség, így zömében azokkal is találkozhat. Kékfrankos, mint zászlós bor, de Kőszeg egyediségére alapozó Blauburger, továbbá az elmaradhatatlan Zweigelt, Pinot Noir páros is nagy szerepet kap. Fehérborok között szerepel a Cserszegi fűszeres, Chardonnay, Olaszrizling, Furmint. Rozékínálat is változatosnak ígérkezik.

Lesz lehetőség egyéni vásárlásra?

A programon kóstolt tételek megvásárolhatók a helyszínen.

Ételt is kapok a borok mellé?

A jegyárban a kóstolt bor ára szerepel. A pincék egyéni döntése, hogy mivel kínálják a vendégeiket. A kijelölt útvonalon a szervezők biztosítanak étkezési lehetőséget, de ez külön fizetendő.

Mit csináljak a megmaradt jegyeimmel?

A be nem váltott jegyei a rendezvény után nem használhatóak fel.

Szállások