A Bene-kúti új pihenőhely az Alpannónia túraútvonal egyik állomása

http://koszegibor.hu/wp-content/uploads/2017/02/ezgif-5-22463af244.gif
Pihenőhelyet avattak a csepregi Bene-kúti forrásnál szombaton, amelyet a város egy korábbi polgármesteréről, Molnár Sándorról neveztek el.

A Molnár Sándorról elnevezett pihenőhelyet Finta József plébános szentelte fel. A házikónál Vlasich Krisztián polgármester elevenítette fel elődje érdemeit Fotó: Csepregi önkormányzat

Molnár Sándor (1949-2016) tanácselnök volt 1977-től, majd polgármesterként négy cikluson át képviselte a település és az itt élők érdekeit. Irányítása alatt egészült ki a település infrastruktúrája, bentlakásossá vált az idősek otthona, új híd épült a Répcén és elkészült a szennyvíztisztító telep is – idézte elődjének érdemeit Vlasich Krisztán, a jelenlegi polgármester, hangsúlyozva: Molnár Sándor munkájának legnagyobb eredménye, hogy 1995-ben Csepreg visszakapta városi rangját. Borosgazdaként is sokat tett a több évszázados múltra tekintő csepregi szőlőtermesztés és borkészítés minőségi fejlesztéséért. A csepregi önkormányzat saját halottjának tekintette, ám a család kérésére a temetésre szánt összeget egy külön számlára helyezte, ezt kiegészítették a városlakók felajánlásaival. Már akkor megfogalmazódott, hogy egy emlékhelyet szeretnénk kialakítani az elhunyt városvezető számára.

Az Alpannonia túraútvonal egyik megállójául szolgáló Bene-kúti pihenőhely teljes felújításon esett át, rendezték a terepet és új eszközöket helyeztek el. Új védőház létesült, kicserélték a padokat, asztalokat és a gyerekek libikókáját. Hamarosan kikerül az Alpannonia túraútvonal információs táblája is a bakancsos kirándulók tájékoztatására. A pihenőhely famunkáit Horváth György és Horváth József asztalosok végezték, és sokan sokat tettek hozzá, hogy e komplex pihenőhely szépítse a Bene-hegyet.