Boristavasz 2018 / Sétáló borkóstoló

2018 tavaszán egy régóta tervezett kóstolót valósítunk meg Sárváron. Április 21. lesz az a csodálatos tavaszi nap, amikor borászatok kínálják boraikat, lesz gasztronómia és egy órára szakmázhatunk, összekóstolhatunk majd a „636 workshop” keretében.

Lukácsházától és Kőszegtől a Ság-hegyen át Tokajig kóstolunk, vagy épp azon is túl, akár Champagne-ig. A megye első „ekkora” méretű beltéri boros sétálókóstolóját szervezi Sárváron a Borista kóstolóműhely és delikát, valamint a helyszínt biztosító Neo Étterem és Kávézó. Több, mint 20 borászat közel 80 bora mustrálható, Vas megyétől Tokajon át Franciaországig kóstolhatók borok, amelyeket a részt vevő borászatok, képviselőik kínálnak.

Természetesen Vas megye kiemelt szerepet kap a rendezvényen. A megyéhez tartozó mindhárom borvidéki szegletből érkeznek termelők, így a Nagy-Somlói borvidékhez tartozó Ság-hegyről, a Soproni borvidékhez kötődő Kőszegről, Cákról, Lukácsházáról és a Zalai borvidék megyehatárhoz közeli településéről, Bérbaltavárról.

A Borista kóstolóműhely és delikát célja szakmai oldalról bemutatni olyan termelők, összefogások és közösségek borait, amelyek ma előretekintenek, megbízhatóak, és az adott termőhelyi sajátosságokat vonultatják fel fajta és hagyomány tekintetében, így a ’Kőszegi borászok’ összefogása is bővebb formában újra jelen lesz Sárváron. A hazai paletta mellett természetes módon poharakba kerülhetnek külföldi termelők borai, valamint a hagyomány tisztelete oldalán tradicionális francia pezsgő, a champagne is kóstolható.

KÍSÉRŐ PROGRAM: “636 workshop” Hazánkban van néhány olyan kárpát-medencei szőlőfajta, amely elkészíthető több stílusban. Ezt a „többszínűséget” mutatja be a három előadó.

Tematika: 6 bor. 3 fajta. 6 fogás. Borok: Olaszrizling. Furmint. Kékfrankos.
3 fajta 6 bora, azaz 6 stílusa 6 apró fogás kíséretében. Bemutatunk egy-egy könnyedebb, vagy épp dűlőválogatott tételt is, de a kissé fajsúlyosabb, válogatott alapanyagokból készített borok is az apró fogások mellé kerülnek.

Előadók:
Dénes Tibor – borász, Dénes Hegybirtok
Toldi József – kreatív chef , Neo Étterem és Kávézó
Wawrzsák László – borbíráló, Borista kóstolóműhely és delikát

A „636 workshopon” előzetesen megváltott belépőjeggyel lehetséges a részvétel!

Jegyelővétel

2018. április 20-ig lehetséges.
Helyszín: Hotel Viktória – Sárvár , konferenciaterem (9600 Sárvár, Deák Ferenc u. 6)

Borászatok, kiállítók:
A résztvevő borvidékek, borvidéki összefogások, pincészetek/természetesen itthonról, azaz a vas megyei területektől egyre távolodva és majd “abc” sorrendben/:
– Soproni borvidék – “vasi” területek: Kőszeg, Cák: Jagodics Pincészet, Kampits Családi Pince, Mándli Borház. Bozsok: Gazsibor Szőlőbirtok és Pince. Lukácsháza: 7-ed 7 pince.
– Nagy-Somlói borvidék – “vasi” terület: Ság-hegy: Dénes Hegybirtok
– Zalai borvidék – “vasi” terület: Bérbaltavár: Mándli Borház
– Badacsonyi borvidék: Badacsonytomaj: Büttner Borászat, Laposa Birtok
– Balatonboglári borvidék: Kéthely: Kristinus Borászat
– Balatonfüred-Csopaki borvidék: Dörgicse: Pántlika Pincészet
– Balaton-felvidéki borvidék: Köveskál: Pálffy Szőlőbirtok és Pince
– Egri borvidék: Egerszalók: Petrény Borászat
– Nagy-Somlói borvidék – Somló: Somlói Vándor – ‘Kiss Tamás’
– Pannonhalmi borvidék: Nyúl: Cseri Pincészet. Pannonhalma: Pannonhalmi Apátsági Pincészet
– Szekszárdi borvidék: Szekszárd: Pósta Borház, Vida Családi Borbirtok
– Tokaj-hegyalja: Mád: Holdvölgy Birtok
– Zalai borvidék: Zalaszentgrót: Dóka Éva Pincészete
– Champagne, és külföld: Bor és Más
– Borista kóstolóműhely és delikát: Babarczi Szőlőbirtok és Pince – Pannonhalmi borvidék. Riczu
Tamás – Villányi borvidék. Sabar Borászat – Badacsonyi borvidék. Olívaolaj és olívabogyó
kóstoló.

ÁR – INFORMÁCIÓ

Ár – BORISTAVASZ 2018 elővétel: 6.000 Ft/fő* – 2018. április 20-ig
Ár – BORISTAVASZ 2018 helyszín: 7.000 Ft/fő* – 2018. április 21., a rendezvény napján.
Ár – „636 workshop” – ár: 3.600 Ft/fő – kizárólag 2018. április 20-ig /a rendezvény napján már nem lehet jegyet vásárolni a kiegészítő programra/.

*A rendezvényre korlátozott számban vásárolhatók belépők. Az ár tartalmazza a borok korlátlan fogyasztását, és az eseményen kóstolóra beváltható kuponokat, de nem foglalja magában az esetleges más jellegű termékek fogyasztását.

JEGYELŐVÉTEL:
– Neo Étterem és Kávézó, Sárvár, Sylvester J. u. 11., / Posta tér /
– Regisztráció – visszaigazolás számlaszámmal – majd átutalásos jegyelővétel: Borista
Kóstolóműhely és Delikát, Sárvár
Szakmai infó – jegyek – regisztráció: tel.: 30/98-26-26-5, Email: boristaposta@gmail.com
Web: www.neorestaurant.hu / @boristasarvar // facebook.com/neorestaurantsarvar/ és
facebook.com/boristasarvar/

Dátum: Sárvár, 2018. április 18.
Wawrzsák László