Kinyitottak a borospincék

Május 16-án a Napostetőn a nap alig sütött, de a borozáshoz minden kiváló volt, különösen a Szőlőtermelők Szövetkezete által épített új Szőlőfeldolgozó, illetve Borterasz. A ’vírus távozásának kezdetén’ fogadhatta itt először a szövetkezet a vendégeket.

Tervezik a hétvégénként a rendszeres nyitva tartást. Az első napi vendégjárást kívánjuk a termelőknek továbbra is. Ezen a hétvégén több borosgazda is invitálta a hegyekben túrázókat egy-egy pohár borra. Azok tehették meg, akik rendelkeznek a szabadtéren történő vendégfogadás lehetőségével. (A vírus okozta rendelkezések miatt ez változik.)

A Kampits Családi Pince is fogadta a Pogányokban a borkóstolókat. Kampits László szavai szerint a várakozásoknak megfelelő volt, így elérte célját a vendégjárás, és a jövőben is alkalmi nyitva tartást terveznek. Többen voltak visszatérő vendégek, és a gazdák összefogásából kialakulhat egy rendszeres bortúra. Stefanich Kornél a Pincészetet aznap 19.00 órakor zárta. Nyolcféle bort palackban kínáltak a vendégeknek, és minden hét gén tartanak „nyitott délutánokat”. Azt tudja már sok éve, hogy a borkóstolók azért is érkeznek, mert a gazda kínálja a borát, lehet beszélgetni, és a szőlészetről sok mindent megtudnak a vendégek. Így ezek a délutánok borbemutatóvá alakulhatnak.
K.Z.