Nyitott Pince Nap 2018

  2018-ban is lesz Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Nap! Május 20. vasárnap várjuk a bor szerelmeseit a Pogány-hegyen, a X. Nyitott Pince Napra. Az időpont biztos, a többi infó is érkezik nemsokára.

  A jegyár tartalmazza

  • Pincelátogatásokat – tekintse meg, hol és hogyan készülnek a helyi és regionális borversenyeken is jó eredménnyel szereplő kőszegi borok!
  • Gravírozott üvegpoharat
  • Térképet
  • Kőszeg és környéki borok kóstolóját
  • Apró harapnivalót a borok mellé
  • Ingyenes buszjáratot

  Megérkezéskor a bejáratnál megvásárolható kóstoló csomagunk, mellyel együtt megkapja útmutatónkat. Az útmutatóban található térkép, valamint a kihelyezett információs táblák segítségével könnyen megtalálja a nyitott borospincéket, és tájékozódhat a kóstolható borok felől.

  A kóstoló csomag tartalmaz továbbá 1 db címeres emlékpoharat (vigye magával, ebbe kínálják boraikat a gazdák!), 16 db italjegyet, amely egyenként 1 dl bor kóstolására váltható be.
  Kérjük támogassa rendezvényünk sikerét kóstoló csomagunk megvásárlásával!
  Mind a messzebbről érkező turisták, mind a helyiek közlekedését meg kívánjuk könnyíteni azzal, hogy ingyenes buszjáratot üzemeltetünk a kőszegi vasútállomásról. Nincs lehetőség a busszal a pincészetekig eljutni, kizárólag a Pogányok elején és Cákon áll meg. A busszal való utazás a programon részt vevők számára ingyenes. A helyszín megközelíthető továbbá gyalogosan, kerékpárral.

   

  Túrabakancs, borospohár

  Ki ne szeretné a természetet, a kellemes környezetet és a finom borokat. Mi megadjuk a lehetőséget, hogy mindezeket egy csokorba szedve az érdeklődők elé kínáljuk. Ez alkalommal Pünkösd vasárnapján, mikor is régi hagyomány szerint a borászok betekintést engednek a féltett pincéjükbe és a korábbi évek borait közszemlére teszik, Így van ez a piciny Kőszeg melletti szőlőhegyen is már évek óta. Borászok összefogásával és a tenni akarás erejével 2018 ban május 20. –én rendezik meg a Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Napot a Pogány-hegytől egészen Cákig, a híres Műemléki Pincesorig.

  2018. május 20. Pünkösd vasárnap
  10-18 óra

  Pénztár a Pogányok bejáratánál, illetve a cáki tűzoltószertárnál található.

  A recept egyszerű: fogd a poharad és haladj a kijelölt úton. (kitérőkkel még érdekesebb lehet a túra)

  A körülbelül 4 km -es túraút könnyedén teljesíthető, főként, ha többed magaddal érkezel.

  Hogy megkönnyítsük a dolgodat, Kőszeg több pontján megálló autóbusszal segítjük a közlekedést.

  Kinyitjuk Pogány-völgyi pincéinket,

  meghívjuk borász barátainkat, kicsit sertepertélünk a konyhában és szeretettel várunk mindenkit! Húzzon túracipőt, látogasson meg minket, barangolja be bensőséges völgyünket és kóstolja meg borainkat!

  Járja be a Pogány-hegy völgyét, élvezze a szép időt és a helyi gazdák vendégszeretetét ebben a közeli természeti csodában! Csodálja meg az alsó úton a présházakkal ölelt utat, ahol leülhet a fűbe egy pohár borral. Gyönyörködjön a felső úti panorámaúton egyre szélesebbre nyíló tájban! Látogasson be minden nyitva tartó présházba, ahol a tulajdonosok örömmel kínálják boraikkal, és talán betekintést engednek a pincékbe is!

   

  Kapcsolat:

  Kampits László
  +36 20 824 8862
  koszegibor@gmail.com

   

  Résztvevő pincék

  Hamarosan….

  Válts nyelvet

  Jegyár

  2500Ft/fő
  Regisztrációval: 2000 Ft/fő
  május 12 -ig

  Regisztráció

  Április 24. -től

  Az ingyenes buszjáratot igénybe szeretné venni?
  IgenNem

  Szeretne értesülni további rendezvényeinkről?
  IgenNem

  Honnan érkezik (település)

  Hányadik alkalommal jön?

  Online jegyét mobilján is bemutathatja név és e-mail cím beazonosítás után.

  Galéria 2017

  Buszmenetrend

  Plakát

  Térkép

  Hétforrás

  Jurisics Vár

  Cáki Pincesor

  Kálvária-templom

  Menetrend

  Kedves Vendégeink!
  Felhívjuk figyelmüket, hogy a Nyitott Pince Nap sajtónyilvános esemény, így a rendezvény területén fénykép- vagy videófelvételek készülhetnek, amelyek a médiában megjelenhetnek. Mi, szervezők is készítünk fotódokumentációt a rendezvényről, amelyet saját kommunikációs csatornáinkon (www.facebook.com/koszegiborokhaza) közzétehetünk, illetve sajtóközleményeinkben esetenként felhasználhatunk.
  Amennyiben valamely általunk készített fotót vagy videót sértőnek találja, vagy azok felhasználása ellen kifogással élne, panaszt tenne, úgy ezt Kampits Lászlónál, az info@koszegibor.hu e-mail címen teheti meg. Tisztelettel kérjük a fenti információ figyelembevételét!

  Szállások