2018-as borkorcsolya verseny közönségdíjas: Medvehagymás-sonkás falatkák
Hozzávalók:
50dkg leveles tészta,
35 dkg főtt füstölt sonka,
1 csokor friss medvehagyma,
4dkg vaj,
2ek mustár,
2 natúr camping sajtkrém,
őrölt bors, pici só,
1 tojássárgája
2ek tejjel felverve, reszelt füstölt sajt
Elkészítés: A leveles tésztát kinyújtjuk és a következő tölteléket rákenjük: a vajat felforrósítjuk, rádobjuk a felvágott medvehagymát, kicsit megfonnyasztjuk, beletesszük a
mustárt, sajtkrémet, borsot, sót. Feltekerjük, apró falatkákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük. Tetejét megkenjük a tejes tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal. 200°C-os előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Készítette: Bakosné Berkényi Bernadett