Medvehagymás-sonkás falatkák

    2018-as borkorcsolya verseny közönségdíjas: Medvehagymás-sonkás falatkák

    Hozzávalók:
    50dkg leveles tészta,
    35 dkg főtt füstölt sonka,
    1 csokor friss medvehagyma,
    4dkg vaj,
    2ek mustár,
    2 natúr camping sajtkrém,
    őrölt bors, pici só,
    1 tojássárgája
    2ek tejjel felverve, reszelt füstölt sajt

    Elkészítés: A leveles tésztát kinyújtjuk és a következő tölteléket rákenjük: a vajat felforrósítjuk, rádobjuk a felvágott medvehagymát, kicsit megfonnyasztjuk, beletesszük a
    mustárt, sajtkrémet, borsot, sót. Feltekerjük, apró falatkákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt
    tepsibe tesszük. Tetejét megkenjük a tejes tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal. 200°C-os előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

    Készítette: Bakosné Berkényi Bernadett