Sajtos-ropogós csigák

    BORKORCSOLYA VERSENY 2022. GLUTÉNMENTES I. HELYEZETT

    Hozzávalók:

    Tésztához: 180 g it’s us miklos’ universal mix liszt, 100 g margarin, 1 db M-es méretű tojás, 30 g tejföl, 100 g reszelt sajt, 5 g só

    Töltelékhez: 100 g reszelt sajt, 50 g puha margarin, 50 g tejföl,

    Elkészítés:

    A tésztához mérjük egy keverőtálba a lisztet, sót, és morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá a sajtot, tojást és a tejfölt. Gyúrjunk rugalmas tésztát. A töltelékhez keverjük össze a margarint a sajttal és a tejföllel. A tésztát nyújtsuk kb. 2 mm vastag téglalappá és kenjük meg a töltelékkel. Szorosan tekerjük fel, mint a csigát. Csomagoljuk fóliába és tegyük legalább 2 órára a fagyasztóba. Majd a megfagyott rúdból vékony (2-3 mm-es) csigákat vágjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 10-15 perc alatt piros, ropogósra sütjük.

    Készítette: Kercselics Szabina