Sonkás-sajtos tekercs

    BORKORCSOLYA VERSENY 2022. II. HELYEZETT

    Hozzávalók:

    Tésztához: ½ kg liszt, kb. 3 dl tejföl, ½ dl tej, ½ dl olaj, 1 tojás, 5-6 g porélesztő, csipet cukor, só

    Töltelékhez: kb. 15 dkg sonka, 10 dkg virsli, 2 db lilahagyma, ½ dl olaj, 5 dkg vaj, 20 dkg reszelt sajt
    Tetejére: 1 tojás, szezámmag,  

    Elkészítés:

    A tészta hozzávalóiból lágy tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük. Két téglalapot nyújtunk belőle. A töltelékhez a sonkát, virslit, hagymát felaprítjuk és az olaj-vaj keverékén kicsit előpirítjuk. Majd hozzákeverjük a reszelt sajtot. A két tésztát megkenjük tejföllel, rászórjuk a tölteléket. Szorosan feltekerjük, háromszögekre vágjuk. Tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Készítette: Micskei Rozália