Menedék és ellenvilág dr. Illés Péter új kötete

A paraszti szőlőhegyek egyedülálló, megismételhetetlen világáról kerekasztal-beszélgetést szervezett a Savaria Múzeum dr. Illés Péter etnológus legújabb megjelent kötete kapcsán.

Fogyasszon kőszegi bort!

Karácsonyi bevásárláskor az élelmiszerbolt pénztárainál sorban állva láttam az ország különböző részeiről származó, főként olcsóbb kategóriájú borokat. Elgondolkodtam: hogyan lehetne még jobban...

Bormarketing járulék

A szakmaközi bormarketing járulékkal kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket: Az Agrárminiszter rendeletével január 1-jén hatályba lépett a Magyarországon előállított és forgalomba hozni kívánt...

Roll up kiállításon a szőlős hagyomány

Roll up kiállítás készül a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínházban a Szőlő Jövésnek Könyve hagyományáról a Hungarikum Bizottság támogatásával.

Könyvbemutató – Illés Péter: Paraszti szőlőhegyek a Délnyugat-Dunántúlon (Vas, Zala, Nyugat-Somogy)

Kötetbemutatóról itt olvashathttps://koszegibor.hu/menedek-es-ellenvilag-dr-illes-peter-uj-kotete/ A Vasi Múzeumbarát Egylet tisztelettel invitálja az érdeklődőket Illés Péter: Paraszti szőlőhegyek a Délnyugat-Dunántúlon (Vas,...

Páratlan Párlatnap 2020

Kisebb évfordulóhoz érkezett a Művelődési Központ által életre hívott esemény, mely idén is pálinka és párlatversennyel, majd előadásokkal emlékezett volna az égetett...

Mindent a fából készült hordókról

Két alcsoportot különböztetünk meg: Ászokhordók Égetett kishordók (becenevükön „ barrique" hordók) Az ászokhordók többnyire kocsánytalan tölgy fájából készülnek, belső felszínük nyers,...

Kampits László – Kőszegi Bor Személyesen 2020

Kampits László fiatal 32 éves kőszegi hobbiborász, aki elmeséli miért is szép dolog borászkodni. Milyen szépségeket rejt a szakma? A pincéjük a...

Jagodics Attila – Kőszegi Bor Személyesen 2020

Jagodics Attila, kőszegi borász mesél a kedvenc boráról. Megtudhatjuk milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy borásznak a sikeres munkához. Tiszteleg édesapja öröksége előtt,...

Jobb híján otthon is lehet forraltborozni – Vásárolj Kőszegen, vásárolj kőszegit!

Rendhagyó sajtótájékoztatóra várták tegnap délután a média képviselőit Kőszegen. Az apropót az adta, hogy immár több éve advent harmadik hétvégéje a forralt...

Láng József – Kőszegi Bor Személyesen 2020

Láng József 1982-ben kezdte mezőgazdasági pályáját, s mára a kőszegi borásztársadalom megbecsült, vezető személyiségévé vált az évek során.Szülővárosa iránti szeretetét mutatja a...

Unger Bormanufaktúra

Borok Induló borászat, amely a természetközeli terroir borokban hisz. A két alapító, Stampf Ervin és dr. Kaibinger Tamás azért kezdett el szőlőt telepíteni és borászkodni,...

Borászati laboratórium

Ezúton is szeretném tájékoztatni a Vinnováció Borászati & Kereskedelmi Kft. Borászati laboratóriumának megújult szolgáltatásairól. Gyorsabbak, pontosabbak lettünk, bővült az igénybe vehető szolgáltatások...

A csepregi borbarát hölgyek részt vesznek a programszervezésben is

Tizenöt éves a Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete, de a születésnapi buli most elmarad a járványhelyzet miatt. Utólag ünnepelnek majd, amint lehet, a...

Ki gépen száll fölébe…

Csepregi szüret madártávlatbólKi gépen száll a Csepregi Hegy fölé gyönyörű panoráma tárul elé.Akik 2020.október 3-án szüreteltek a Rámóki hegyen 2 személyes motoros...

7ed7 Pincészet

Borok FAJTA: 100% PINOT NOIR SZÜRET: KÉZI SZÜRET 2018 09.28. VINIFICATIO: SPONTÁN ERJESZTÉS 25% EGÉSZ FÜRT,28 FOKON 28 NAPIG, ÉRLELÉS MAGYAR TÖLGYFA HORDÓBAN KÜLÖNBÖZŐ TÉRFOGAT 2,5-3-5 HL 12 HÓNAP SAV:...

Soproni borvidék arculata

Molnár Ákos ad interjút a Sopron Médiának!

Kőszegi Bor Személyesen

Riportfilm készült a Kőszeg-hegyaljai borászokkal. Személyes történeteikkel mesélik el, hogyan is borászkodnak, mi motiválja őket a mindennapokban. Érdekes történetekről és szituációkról beszélnek....

Őszi túrát rendeztek a csepregi szőlőhegyen

A lőtértől indult útnak közel száz ember a kötelező maszkban a szombati hegyi túrára a csepregi művelődési ház szervezésében.

Kalandos esztendő 2020

A Stefanich Pincészet tíz hektáron gazdálkodik, kézzel szüretelnek. A család, a rokonok, az ismerősök segítenek, de a kőszegi „teki”, a Jurisich,...