Tésztához: 90 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 5 dl tej, 3 dl étolaj, 2 ek. tengeri só
Töltelék: 30 dkg főtt, füstölt sonka, 15 dkg reszelt sajt, 1 pohár tejföl
Tetejére: 1 tojássárgája
Elkészítés: Az élesztőt langyos tejjel, pici cukorral felfuttatjuk, majd az étolajjal és a maradék tejjel jól elkeverjük. Ezeket a hozzávalókat a meglangyosított liszttel – amelyben a két ek. tengeri sót elkevertük – alaposan összegyúrjuk. Ha kész a tészta, cipó formában konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a krémet: a ledarált főtt sonkát a reszelt sajttal és az 1 pohár tejföllel alaposan kikeverjük. Meglisztezzük a megkelt tésztát és 6 db kis cipót formázunk belőle. Egyenként kinyújtjuk a cipókat, kb fél cm vastagságúra (kör alakúra), majd mindegyiket 8 egyenlő részre vágjuk fel. A kis háromszögnyi tészta közepére rakjuk a tölteléket és kifli formában felgöngyöljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket, majd felvert tojássárgájával átkenjük a tetejüket. 180 °C-on 25 percig sütjük.