XIV. Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Napok – 2022. június 4-5.

Ismerje meg a kőszegi borkultúrát és látogasson borospincéket az ősi Pogányok szőlőhegyen és Cákon. Két napon keresztül élvezheti a helyi gasztronómiát és a helyi borokat. Sétáljon a természetben, és közben térjen be a borospincék hangulatos teraszaira, kerthelyiségeibe. A pincék karnyújtásnyira helyezkednek el egymástól, így gyalogosan is könnyedén teljesíthető a túra. A zsúpfedeles cáki műemléki pincesor önmagában nagy élmény, de ezen a napon valódi borászok költöznek a présházakba, népi zenét játszik a Zsivány zenekar, és még a legkisebbek is találnak maguknak elfoglaltságot. A borok mellett több helyszínen is étkezési (BÜFÉ) lehetőséget biztosítanak a pincészetek.

A szőlőhegy Kőszegtől 2 km –re található, ami megközelíthető turistaútvonalon, gyalogosan – biciklivel, és főúton gépkocsival. Helyközi buszjáratnál Cák, Pogányhegy bejárati út megállót kell keresni. Ezen az oldalon igazi szőlőhegyes hangulat várja, ahol a présházakkal ölelt úton egészen a csúcsig juthatunk, itt aztán igazán gyönyörködhetünk a panorámában.

!!FONTOS VÁLTOZÁS!!

Ebben az évben NINCS jegyértékesítés! A fizetés az elfogyasztott borok után fizetendő a választott pincénél.

Időpont: 2022. június 4-5. 10 órától
Helyszín: Cák és Kőszegdoroszló Pogányok szőlőhegy
Hivatalos honlap: www.koszegibor.hu
Facebook esemény: https://fb.me/e/2qMRmDrxv
Belépés: INGYENES
Regisztráció: NINCS

Pohár értékesítés: a kijelölt pincéknél pohár vásárlási/bérlésére van lehetőség 500 Ft/pohár áron. Saját pohár használata megengedett! 

Nyitva lévő pincék:

Gasztronómia:

Kultúra:

  • Szombathely Város Koncert Fúvószenekara, Mándli Borház, vasárnap 15.00-16.00
  • Meggie és Tomsa, Mándli Borház – Jagodics Pince, vasárnap 17 órától
  • Népi zene
  • Zsivány zenekar

A túra során a táblával kijelölt útvonalon kell közlekedni. Az útvonalat magánterületek is övezik, amikre a belépés engedély nélkül tilos. Kérjük, környezetünk megóvása érdekében ügyeljen a tisztaságra. A tájékozódást a letölthető térkép segíti.

Elérhetőségek:

Alasz Gábor +36308454597 | Frank János +36208248319 | Jagodics Attila +36202408442 | Kampits László +36208248862 | Gáspár Szabolcs +36209219360 | Mándli Tibor +36305001442 | Stefanich Kornél +36209725734 | Tóth Gábor +36303046304

Letöltések

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Nyitott Pince Nap sajtónyilvános esemény, így a rendezvény területén fénykép- és/vagy videófelvételek készülhetnek, amelyek a médiában megjelenhetnek. Mi, szervezők is készítünk fotódokumentációt a rendezvényről, amelyet saját kommunikációs csatornáinkon (www.facebook.com/koszegibor) közzétehetünk, illetve sajtóközleményeinkben esetenként felhasználhatunk.

Amennyiben valamely általunk készített fotót vagy videót sértőnek találja, vagy azok felhasználása ellen kifogással élne, panaszt tenne, úgy ezt az info@koszegibor.hu e-mail címen teheti meg. Tisztelettel kérjük a fenti információ figyelembevételét!