Borok

CABERNET SAUVIGNON ÉS FRANC

A bor férfi dolog, csendesen kell beszélni róla. Leghelyesebben egy pohár bor mellett, kézműves kecskesajt és házi dió társaságában…

Kékfrankos

A kőszegi hegyoldal egyik tradicionális szőlőfajtája. Illata tiszta, intenzív, piros bogyósgyümölcsöket (ribizli, málna, eper) és virágos jegyeket fedezhetünk fel benne. Kóstolva száraz, savai lendületesek, tanninja lágyan simogat. Ízében vadmálna és erdei gyümölcsök viszik a prímet. Egyéves korára fi atalságára jellemző érdességét fi nom bársonyosság váltja fel, nemes ízével legbecsesebb vörösboraink közé tartozik.

Zweigelt

A ’Hölgyek kedvence’ címet viselő félédes Zweigeltünk a szőlőfajta legszebb értékeit és az egykori kőszegi borvidék terroirját szépen reprezentáló bor. Az ősi hagyományoknak megfelelő technológiával,
nyílt kádon erjesztéssel majd ászokhordós érleléssel nyeri el
mélyvörös színét, bársonyos ízét és jellegzetes aromáját.

Zöld veltelini

Hihetetlen bor. Ragyogó zöldessárga színét szépen egészíti ki az intenzív, de mégis elegáns illat. Meglepően friss és üde utóízzel rendelkező bor. Illat és íz jegyeiben a szamóca, körte, mandarin és grapefruit aromák jelennek meg. Meglepően jól harmonizál egy jó túrós rétessel. Szép időben jégbe hűtött sárgadinnyét kínálunk hozzá.

Chardonnay

Világos arany szín, szép feltapadással. A fajtára jellemző gyönyörű vajas illat mellett egyéb izgalmas illatokat is érezhetünk. Kellemesen krémes, selymes, gömbölyű bor hosszú lecsengéssel. Ez a bor állandó bizonysága annak, hogy Isten szeret minket és örömét leli abban, ha minket boldognak lát.

Sgrafitto

Száraz fehér gyöngyözőbor.

Szőlőtermesztéssel és borászattal hobby szinten kezdtünk el foglalkozni Kőszegen. Majd 30 évvel ezelőtt, amikor belevágtunk, semelyikünk sem hitte volna, hogy ekkora fejlődésen, változáson megyünk keresztül. Kezdetben csak barátaink és saját magunk örömére készítettük a jó borokat, majd fokozatosan és egyre tudatosabban fordultunk a szőlészet–borászat felé.Kis családi pincészetünk sokáig kizárólag folyóborként értékesítette termését. Az ezredfordulón „nagyot álmodtunk” és létrehoztuk Kőszeg város és Vas megye sokáig első és egyetlen borpalackozóját, így megjelenhettek az üzletek, vendéglátó egységek polcain az első helyi termelésű és palackozású borok.

Mára termésünk döntő hányadát palackozzuk. Az értékesítés főbb irányai: szállodák, vendéglátóegységek, borszaküzletek, reprezentáció biztosítása cégek, üzemek, vállalkozások számára. Pincészetünkben 2000-től saját üzlet is működik a közvetlen fogyasztók kiszolgálására, melyet jól egészít ki Kőszeg Fő terén és sétálóutcájában található Borok Háza.

A kezdeti Kékfrankos és Zweigelt fajták mellett 2002-ben elkészítettük az első Rosé majd fehér borunkat, majd új telepítéseink termőre fordultával Chardonnay, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc fajtákkal egészült ki a választék.
Vállaljuk és valljuk, hogy ez az a munka, ahol a remélt sikereken túl a kőszegi hegyoldal és a bor hagyományainak ápolása számunkra elkötelezően fontos.

Tóth Pincészet

Borász: Tóth Sándor
Kőszeg, Rákóczi utca 6.
Telefonszám: +36 94 364 128

Email: info@tothpinceszet.hu
Honlap: www.tothpinceszet.hu
Facebook: www.facebook.com/TothPinceszet

Borbolt nyitva tartás: Hétfő – Vasárnap 08:00 – 19:00

• Borkóstoló 3 fajta borból, borkorcsolyával (alma, dió, sajt, kiflikarika)
• Borkóstoló 5 fajta borból, borkorcsolyával (alma, dió, sajt, kiflikarika)

• Borkóstoló 3 fajta borból, bőséges magyaros uzsonnatállal
• Borkóstoló 5 fajta borból, bőséges magyaros uzsonnatállal
(parasztsonka, füstölt szalonna, kolbász, felvágott, szalámi, körözött, tojás, sajt, idényzöldségek, friss kenyér)

• Borkóstoló 5 fajta borból, ízletes marhapörkölttel, galuskával (nokedlivel) hozzá házi káposztasalátával

• Borkóstoló 5 fajta borból, marhahúsból készült bográcsgulyással / csülkös bablevessel, kétféle házi rétessel

• Borkóstoló 5 fajta borból, füstölt csülök, steak burgonyával, tormával

• Borkóstoló 5 fajta borból, szalontüdő (pejsli) zsemlegombóccal

• Borkóstoló 5 fajta borból, kocsonyával (min. 20 fő – szezonálisan)

• Borkóstoló 5 fajta borból, Kőszeg bőségtállal (cigányszelet, sült csülök, sült csirkecomb, párolt káposzta, hagymás törtburgonya), rétes variációk

• Borkóstoló 5 fajta borból, Alpokalja bőségtállal(rántott karaj, gombás borda, sült csülök, sült oldalas, vegyes köret), rétes variációk

• Svédasztalos étkezés (hideg és meleg előétel, többféle főétel, köretek, saláták, desszert, sajt, gyümölcs, kávé, ásványvíz ) – ár egyeztetés alapján

• Harmonika élőzene kérésre ????

• Minimális csoporlétszám 12 fő.

Szívesen látjuk Önöket szőlőinkben illetve a kóstoló előtt technológiai pinceséta is lehetséges.

A harmoninkaszó mellett cigányzene, francia és magyar sanzonok, jazz műsor, régi korok slágerei, bárzongora, de akár a kőszegi Borkirálynők dalai is színesíthetik a programot.

Ajánlatkérés, foglalás telefonon: 06 30 304 6 304 illetve 06 94 364 128

Cikkek amik róluk (is) szólnak

 „AZ BORNÁL A NEMES VÁROSNAK NINCS EGYÉB HASZNOSABB GAZDÁLKODÁSA.”

Úton feléjük