2018 as borkorcsolya verseny III. helyezett: „Tökös” túrós
Hozzávalók:
25dkg liszt,
25dkg Rama,
25dkg félzsíros túró,
2 kk só,
125g natúr sajtkrém,
1 fejvöröshagyma, tojás, tökmag
Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni. A
lisztet, ramat, túrót a sóval jól összegyúrjuk. Kettéosztjuk. Kinyújtjuk vékonyra az egyik
tésztát, vízszintesen félbevágjuk. Mindkét tésztadarabot megkenjük a sajtkrémmel, s
megszórjuk a kihűlt hagyma felével. A tésztadarabokat vízszintesen félbehajtjuk, majd
vékonyan felcsíkozzuk. A kis csíkokat megcsavarjuk, s sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Tetejüket lekenjük felvert tojással, s megszórjuk az aprított tökmaggal. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Készítette: Orbán-Tóth Adrienn