„Tökös” túrós

    2018 as borkorcsolya verseny III. helyezett: „Tökös” túrós

    Hozzávalók:
    25dkg liszt,
    25dkg Rama,
    25dkg félzsíros túró,
    2 kk só,
    125g natúr sajtkrém,
    1 fejvöröshagyma, tojás, tökmag

    Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni. A
    lisztet, ramat, túrót a sóval jól összegyúrjuk. Kettéosztjuk. Kinyújtjuk vékonyra az egyik
    tésztát, vízszintesen félbevágjuk. Mindkét tésztadarabot megkenjük a sajtkrémmel, s
    megszórjuk a kihűlt hagyma felével. A tésztadarabokat vízszintesen félbehajtjuk, majd
    vékonyan felcsíkozzuk. A kis csíkokat megcsavarjuk, s sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
    Tetejüket lekenjük felvert tojással, s megszórjuk az aprított tökmaggal. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

    Készítette: Orbán-Tóth Adrienn