Hozzávalók:
Tésztához: 45 dkg liszt, fél evőkanál só, 75 ml olaj, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő
Krémhez: 15 dkg Rama, 250 g túró, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál tökmagolaj, 3 evőkanál apróra vágott tökmag, só, bors
Tetejére: tojás, aprított és egész tökmag
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tészta hozzávalóihoz adjuk. Összegyúrjuk, 4 cipót készítünk. Körülbelül fél gáztepsi nagyságúra nyújtjuk a cipókat. A krém hozzávalóit kikeverjük. A kinyújtott lapokra kenjük, majd feltekerjük, s háromszögekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a háromszögeket, tetejüket megkenjük tojással, majd aprított és egész tökmaggal díszítjük. 180-200 fokon, 20-25 percig sütjük, míg a teteje megpirul.
Készítette: Muczáné Bárdosi Eszter