BORKORCSOLYA VERSENY 2022. III. HELYEZETT
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 1 dl étolaj, 3 dl tej, 3,5 dkg élesztő, 1 ek. kristálycukor, 1 púpos kk. só, 20 dkg sonka, 20 dkg reszelt sajt, 1 db tojás (kenéshez), kb. 5 dkg reszelt sajt szóráshoz
Elkészítés:
A tejet langyosra melegítjük, 1 dl-t kiveszünk belőle és azt az élesztővel és a cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet az olajjal elkeverjük. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, az olajos tejet és a felfuttatott élesztőt. Jól kidagasztjuk, majd letakarva 50 percig kelesztjük. Ha duplájára kelt, 2 cipóra osztjuk és lisztezett deszkán kb. 40 cm-es kört nyújtunk belőle. 16 cikkre vágjuk. A szélesebb felére apróra vágott sonkát és reszelt sajtot teszünk, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal. Közepes hőmérsékleten 20-25 percig sütjük, amíg szép piros lesz.
Készítette: Bokorné Dallos Szilvia