Az év borkorcsolyája 2017
Készítette: Tóth Árpádné
Tészta: 80 dkg liszt, só, 1,5 dl étolaj, 5 dl tej, 5 dkg élesztő
Töltelék: 20 dkg tarja, 10 dkg házi, füstölt sonka, 1 lilahagyma, ½ pohár tejföl, ízlés szerint só, mustár, bors
Elkészítés: Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Hatfelé osztjuk, kinyújtjuk és háromszögekre vágjuk. A töltelékhez ledaráljuk a tarját és a sonkát, a lilahagymát lereszeljük és összekeverjük a tejföllel, sóval, mustárral és borssal. Minden háromszögre teszünk egy kiskanállal a töltelékből, majd feltekerjük. A tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200°C-on kb. 15-20 percig sütjük.