Borok
Zweigelt
Blauburger
Kékfrankos
Cabernet Sauvignon
Syrah
A világ több szőlőtermesztő országában ismerik és termesztik, leginkább Franciaországban terjedt el.
Pinot Blanc
Chardonnay
Szürkebarát
Cserszegi Fűszeres
Bakonyi Károly nemesítette ki 1960-ban Traminiből és Irsai Olivérből. Savtartalma közepes és mindkét szülőjének jellegzetességeit magán hordozza. Szinte egész Magyarországon elterjedt. A legszebb Cserszegik az Észak-Dunántúlon, a Balaton környékén ismeretesek.
A család 1885 óta rendelkezik szőlőterülettel, a jelenlegi borászat alapjait képező területek 1969-től folyamatosan kerültek a Mándli család birtokába. A borászat 1995-ben egy csempeszkopácsi parasztházban kezdte meg intenzívebb fejlődését, előtte a zalabéri szőlőterületükön egy hagyományos földpince és présház adott otthont a borkészítésnek. Később megkezdődött a szőlőterületek bővítése és felújítása, pincebővítés, technikai korszerűsítés (félautomata palackozó, erjesztő tartályok és tárolóedények beszerzése) valósult meg. 2005-től hűtött erjesztési és reduktív technológiát is kezdtek használni. 2006-tól megkezdődött a meglévő szőlőterületek átalakítása, és további területek új fajtákkal történő telepítése. 1500 hl koracél, műanyag és fahordós érlelő- és tárolókapacitásuk folyamatosan bővül.
Évek óta sikeresen szerepelnek a legjelentősebb regionális és országos borversenyeken. 2017-ben a 2016-os évjáratú Cáki Cserszegi Fűszeres boruk bekerült a Nemzeti Borkiválóságok közé.
Borkóstolókat Cákon tartanak. Előzetes bejelentkezés szükséges.
Borász: Mándli Tibor
Telefonszám: + 36 30 5001 442
E-mail: info@mandliborhaz.hu
Facebook
Instagram: #mandliborhaz_boraszat
.
KÉT BORVIDÉK KÖZT FÉLÚTON
A Zalai illetve a Soproni Borvidéken – termel szőlőt. A borászat Kőszeg és Zalabér között félúton található.