Sajtos-sonkás kis batyu

    2018 és borkorcsolya verseny II. helyezett: Sajtos-sonkás kis batyu

    Hozzávalók:
    80dkg Nagyi kelt tészta liszt,
    5dkg friss élesztő,
    2 tk só,
    1mk cukor,
    2dl tej,
    1dl olaj,
    1 tojássárgája
    Töltelékhez: 30dkg főtt sonka ledarálva,
    3 ek tejföl,
    25dkg reszelt sajt
    Tetejére: 1 tojás pici olajjal felverve, 1 ek tejföllel simára keverve

    Elkészítés: A tejet a cukorral meglangyosítjuk, beleszórjuk az élesztőt és félretesszük. A
    lisztet egy mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi alapanyagot. Lágy és ruganyos tésztát gyúrunk, majd legalább fél óráig meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon fél cm vastagra, négyzet alakúra kinyújtjuk. Kis négyzetekre vágjuk.
    Minden négyzet közepére teszünk egy teáskanálnyi tölteléket. A négy sarkot úgy fogjuk
    össze, hogy a tölteléket betakarja „bezárja” a batyut. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,
    megkenjük a kis batyuk oldalait a tejföllel dúsított tojássárgájával és szezámmaggal
    meghintjük. 180°C-on 25-30 percig sütjük.

    Készítette: Steindl Rezsőné