Brutális időjárás

OAuthException: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.

Naponta több alkalommal is vizsgáltuk a szőlőket, hogy milyen következményei lettek az április 19-én érkezett hóesésnek és a 0 fok alatti hőmérsékletnek. Megdöbbentő fényképek járták be az internet. Videók, beszámolók, ahogy védekeztek a szokatlan időjárás ellen.

Kőszegen a tavalyi fagykárhoz képest csekély jelen pillanatban a kár. Idén a magasan fekvő területek kaptak nagyobb sokkot. A hajtások leveleinek a szélén tapasztalható a kár, ám a kezdeti stádium miatt a növény jó esetben ezt átvészeli. A további fagymentes időben bízva természetesen.

Európa több borvidékén is komoly fagyokat hozott az időjárás, az éppen előbújó hajtások hó alá kerültek.  A hazai borvidékek talán megússzák komolyabb fagykár nélkül, többen a sorok között bála tüzeléssel és vízpermetezéssel igyekeznek felvenni a kesztyűt. Utóbbi ugyanis a hajtásokra fagyva jégpáncélként biztosítja a védelmet a növény számára.

Összeszedtünk pár fényképet az médiából, hogy szemléltessük látványos védekezést.