Brutális időjárás

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Naponta több alkalommal is vizsgáltuk a szőlőket, hogy milyen következményei lettek az április 19-én érkezett hóesésnek és a 0 fok alatti hőmérsékletnek. Megdöbbentő fényképek járták be az internet. Videók, beszámolók, ahogy védekeztek a szokatlan időjárás ellen.

Kőszegen a tavalyi fagykárhoz képest csekély jelen pillanatban a kár. Idén a magasan fekvő területek kaptak nagyobb sokkot. A hajtások leveleinek a szélén tapasztalható a kár, ám a kezdeti stádium miatt a növény jó esetben ezt átvészeli. A további fagymentes időben bízva természetesen.

Európa több borvidékén is komoly fagyokat hozott az időjárás, az éppen előbújó hajtások hó alá kerültek.  A hazai borvidékek talán megússzák komolyabb fagykár nélkül, többen a sorok között bála tüzeléssel és vízpermetezéssel igyekeznek felvenni a kesztyűt. Utóbbi ugyanis a hajtásokra fagyva jégpáncélként biztosítja a védelmet a növény számára.

Összeszedtünk pár fényképet az médiából, hogy szemléltessük látványos védekezést.