Cefrekészítés

Válogatás, tisztítás A cefrénél nagyon fontos az alapanyagok megfelelő és gondos kiválasztása. Jó pálinkát csak...

Beszélgetés Tóth Marcell csepregi borásszal

Tóth Marcell 28 éves csepregi borosgazda. 2018-ban az év borásza volt, mivel több bora is arany minősítést kapott a csepregi borversenyen. A...

A szőlő rezisztencianemesítésének kezdete

A hagyományos szőlőfajták biztonságos termesztése Magyarországon elképzelhetetlen vegyszeres növényvédelem nélkül. A kémiai növényvédelem költségei a folyamatosan, intenzíven dráguló hatóanyagárak következtében lassan megközelítik...

Mit csinálnak a borászok télen? – A metszések ideje van

A legtöbben nem tudják, ilyenkor is rengeteg a munka a szőlőkben. Teljesen soha nem állnak le a munkával a borászok, mindig...

Borban a remény

Január 4-én tartotta újévköszöntő összejövetelét a Szőlőtermelők és Borértékesítők Szövetkezete. A vendégeket Láng József elnök köszöntötte, beszámolt a 2018-as év történéseiről. Elmondta,...

Növényvédelmi alaptanfolyam

80 órás Növényvédelmi alaptanfolyam és 8 órás Növényvédelmi továbbképzés indul. F E L H Í V Á S80 órás...

Vízkereszti bormustra Csepregen

A szőlőtőkék csendesen pihennek a hó alatt, ilyenkor a gazdának nincs több dolga a hegyen annál több a borospincében. Most van az...

Erzsébet napi újbor bemutató Csepregen

A Farkas Sándor Egylet, a Csepregi Hegyközség és a Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete 2018. november 17-én Erzsébet napi rendezvényre hívta az érdeklődőket...

AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2019

A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvénye minden évben az AGROmashEXPO, AgrárgépShow, mely az ágazat pihenő idejében mutatja be az újdonságokat, a legújabb...

Molnár Tibor emlék borverseny 2019

Az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus Soproni Legációja és a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesülete kezdeményezésére a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa, a Soproni...

Előszilveszteri túra Csepregen

https://youtu.be/rXkwu1DwyLM A hagyományokhoz híven 2018-ban is megtartották a csepregi szőlőhegyen az előszilveszteri forraltboros túrát. Minden évben...

Alasz Pince

Borok Pincészetünk harmadik generációs borászatként egy újabb, modern technológiát követve törekszik a mai kor igényeinek megfelelni. A szülők 1996-ban telepítették az első 1 hektár szőlőt –...

III. Páratlan Párlatnap

A 2019. február 2-i III. Páratlan Párlatnap! A kirakodóvásár, helyi ételek és italok mellett természetesen a jóféle...

Frank Borászat

Borok A Frank Borászat többgenerációs családi hagyományokkal rendelkezik és ma is finom borokat készít a Kőszeg környéki hegyek, dombok oldalán. Családi hagyományok: Borászuk a nagyszülei csepregi szőlőjében...

Jagodics Pince

Kőszegi vörösbor, ám jellegzetessége tükrözi mind a fajtát, mind az évjáratot. Érezni a tölgyfahordós érlelést, és színanyagban is igencsak bővelkedik. Szüreti időszak elején szedett...

1 palackból koccintottak a kőszegi borászok

Jó évet tudhatnak maguk mögött a kőszeghegyaljai szőlészek és borászok. Az éves programnaptárban szinte nincsen üres hónap, mikor ne történne...

Kampits Családi Pince

A szőlőművelést 1985-ben kezdték, akkor még csak 800 négyszögölön, majd folyamatos fejlesztéssel a mai két hektárra bővítették területüket. E páratlan természeti adottságokkal rendelkező vidéken szőlőműveléssel, borászkodással foglalkozni gyönyörű feladat, de komoly felelősség is. A pincészetnél az évszázados hagyományok ápolását ma már kötelességnek tekintik.

Láng Pincészet

A pincészet 1982-ben indult az első 300 tőkével, s mára 10 hektár nagyságúvá nőtte ki magát, amely két vállalkozás ötvözete:Láng József az apa, főleg a szőlőtermesztést végzi, míg Láng Letícia a legnagyobbik leány inkább a borkészítés és a marketing feladatait látja el. Láng József mérnök-tanár, borász, szövetkezeti elnök szívügyének tekinti a kőszegi szőlőtermesztés szakmai színvonalának emelését, ezért oktatóként több helyi tanfolyamon is részt vett.

Mándli Borház

A világ több szőlőtermesztő országában ismerik és termesztik, leginkább Franciaországban terjedt el. Korán érő fajta, kevésbé rothad, és fűszeres zamatú, illatos bort ad. Bakonyi Károly nemesítette...

Stefanich Pincészet

Kőszegi vörösbor, ám jellegzetessége tükrözi mind a fajtát, mind az évjáratot. Érezni a tölgyfahordós érlelést, és színanyagban is igencsak bővelkedik. Savai lágyak, mindennapi fogyasztásra ideális....