– Csepreg –

“Kezd a napot egy pohár jó borral,
és fejezd be egy pohár még jobbal!”

Borok

Chardonnay

Kiváló adottságú, kemény karakterű, finom savtartalmú bor. Jellegzetes citrusos zamatokkal, mely őszibarackos érzettel párosul. Kiváló kísérője a baráti beszélgetéseknek.

Tramini

A fűszeres zamatú bor maga a palackba zárt napsugár, rózsás, parfümös jegyekkel a hölgyek kedvence.

Sauvignon Blanc

A bor friss, üde savakkal a csepregi Bene-hegy zöld lankáit idézi. A tavaszi rét virágos illatjegyei gyümölcsös ízzel társulnak.

Kékfrankos – Zweigelt Rozé

Gyümölcsös karakterű borunk a baráti összejövetelek méltó társa. Markáns savakkal, piros bogyós gyümölcsök ízével, a testes rozét kedvelők itala.

Pinot Noir Rozé

Üde korty, lendületes savak, szamócás, málnás ízvilág, a karakteres rozét kedvelők itala.

Pinot Noir

A borok hercegnője érzékeny, a karcsúság jellemzi, de karakteressége mégis meghatározó. A cseresznye és a szilva íze köszön vissza a kortyokban. Fahordós érlelésének köszönhetően a vaníliás jegyek is megtalálhatóak a borban.

Kékfrankos

Fahordós érlelésű vörösborunk gyümölcsös, zamatos, tanninokban közepesen gazdag. Fűszeres jegyekkel a szeder ízvilágát hordozza magában.

Zweigelt

Ez a rubinvörös száraz, testes bor tanninban gazdag és jellemzően gyümölcsös, meggyre emlékeztető utóízzel rendelkezik.

Szürkebarát

Ez a kifinomult, kerek bor minden estét különlegessé varázsol. A nyári mezők illatát érett trópusi gyümölcsök íze kíséri. A csepregi bortúrák hangulatát idézi fel.

Csepreg városát Szombathely, illetve Kőszeg felé elhagyva az Alpok utolsó nyúlványain találjuk a csepregi szőlőhegyet. A csepregi szőlőhegy lehetőséget ad túrázásra a Forrástól- Forrásig túraútvonalon, hangulatos pincelátogatásra, illetve borkóstolásra, szabadtéri rendezvények lebonyolítására. Csepreg sorsa mindig összefonódott a szőlőhegy sorsával, ezért is nagy múltra és hagyományokra tekint vissza.
Családi birtokunk központja a csepregi Bene-hegyen található. A hagyományok ápolása, a szülői minta követése jellemzi borászatunkat is. 18 éves voltam, amikor édesapám elültette az első szőlőtőkét számomra. Ekkor megpecsételődött a sorsom. A szőlő gondozása, nevelése, a borkészítés életem részévé vált, megszerettem ezt a szakmát. A sokéves tapasztalat, gyakorlat mellett számos szakmai képzés is segítette, hogy mára a családi borászatunk, a Répcementi Borpince közel 2 hektáron gazdálkodik. A szőlő gondozásába, művelésébe, és a szüreti munkába gyermekeim – Hanna, Emma – is kiveszik a részüket. A borkészítés az én feladatom, melyben feleségem – Edina – van segítségemre. Szép eredményeket értünk el városi, megyei borversenyeken. Arany és ezüstérmes boraink a szigorú technológiai előírások betartását, a precíz munkát tükrözik. Szeretettel várunk minden borkedvelő, borszerető vendéget!
Kóstolják meg borainkat!

Horváth Gábor
Répcementi Borpince – Csepreg

Borász: Horváth Gábor
Telefonszám: + 36 70 606 4968
Web: http://repcementiborpince.hu/
E-mail: repcementi.borpince@gmail.com
Cím: 9735 Csepreg, Bognár I. u 44.

 

Borkóstoló ajánlataink

Borkóstoló 5 fajta borból, zsíros kenyér lila-hagymával

  • Borkóstoló 5 fajta borból hidegtállal (sajt, kolbász, sonka, szalonna), kenyérrel
  • Borkóstoló 5 fajta borból bográcsgulyással vagy csülkös babgulyással, kenyérrel
  • Borkóstoló 5 fajta borból pörkölttel, nokedlivel, savanyúsággal

Szélesebb kínálatú borsor egyedi igények szerint

Minimum létszám 4 fő.
Maximum létszám: borkóstoló helyiségben 14 fő, szabad térben /jó idő esetén 30 fő

Kóstolóinkat borkínáló helyiségünkben, illetve az udvarunkon tartjuk: Csepreg, Bognár Ignác utca 44.

Cikkek amik róluk (is) szólnak

Úton feléjük