Kőszeg – A gyászos tavalyi év után jobb termésben reménykednek a...

Kőszeg - A gyászos tavalyi év után jobb termésben reménykednek a gazdák. A szőlőhajtásokat 1619 óta bemutatják a város elöljáróinak. https://www.vaol.hu/hirek/iden-mar-277-alkalommal-rajzoltak-koszegen-a-szolo-jovesenek-konyvebe-1831862/?block=plt_modal_gallery&galery=3045680

Rozé borfakultáció

Borfakultáció programsorozatunk 2017. május 10-i, szerdai estjén a tavasz-nyár nagy kedvenceit, vagyis rozé borokat kóstolunk majd - méghozzá vakon. Hat (+1 meglepetés) tétel érkezik majd...

2017 es Vas Megyei és Nemzetközi Borverseny eredmények

Vas Megyei és Nemzetközi Borverseny 2017. Gasztronómiai zsűri eredményekkülöndíjban részesülnek Vas Megyei Borverseny 2016-os fehérbor 16 Olaszrizling 2016. Alasz Gábor 27 Cáki Cserszegi Fűszeres 2016. Mándli Borház Vas Megyei...

2017 es Vas megyei és nemzetközi borverseny értékelése

Szövényi Áron a Kőszegen rendezett Vas megyei és nemzetközi borverseny zsűri elnöke beszámolója a kategóriákról. Vas megyei évjáratos vörösborok 2016 mindannyiunk számára, akik szőlőt művelünk és...

Bortavasz 2017

A dél-burgenlandi borászok 2017. április 29-án és április 30-án, immár ötödik alkalommal rendezik meg a Bortavasz hétvégét. Több mint 60 borász tárja ki kapuit, Rohonctól a Vashegyen (Eisenberg),...

Több száz éve írják a Szőlő Jövésének Könyvét Szent György napján...

A középkor óta megtartják a szőlőhajtások bemutatását. Ez egész Európában egyedülálló. Igen régi hagyomány a Szent György-napi, április 24-i szőlőhajtások ünnepélyes bemutatása és berajzolása a...

Szőlő és a klímaváltozás kapcsolata

Immár kilencedik alkalommal gyűltek össze professzorok, kutatók és bortermelő szakemberek Kőszegen a Zwinger öregtoronyban. Az alkalom a Szőlő Jövésnek programsorozat részeként megrendezett Szőlő és...

Megvalósítás előtt a jégkármérséklő rendszer

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara beadta az országos jégkármérséklő rendszer kiépítésére vonatkozó pályázatát. Sikeres elbírálás estén közel egy év múlva már üzemelhet is. Az üzemeléssel...

Brutális időjárás

Naponta több alkalommal is vizsgáltuk a szőlőket, hogy milyen következményei lettek az április 19-én érkezett hóesésnek és a 0 fok alatti hőmérsékletnek. Megdöbbentő fényképek...

Új generáció a borászoknál

Kőszegi borászok újabb tervei látnak napvilágot idén április 24-én mikor az évszázados hagyomány előtt tisztelegnek az ország legrégebb óta folyamatosan működő városházája előtt. Elkezdőik...

Hófödte hajtások Szent György nap előtt

Extrém időjárás április 19-20 között az egész országban. Kőszeg sem maradt ki az orkán erejű szél hozta havazásból. A gyorsan jött hideg elérte a...

Pont Vendégház

A kőszegi Pont Vendégház és Kézműves Galéria abban az épületben található, amely még látta harcolni 1532-ben Jurisics Miklóst és vitéz katonáit. Ablakaiból gyönyörű kilátás...

A mi kis Kőszegünk

"A Kőszegieknek van egy gyönyörű városuk, s számukra ezért a világ szebb, mint más hétköznapi halandók számára. – Ahol 11 órakor is harangoznak, ott...

Víz alatti pincészet

Peljesac-félszigetén, Ston és Orepic között megnyílt Horvátország első víz alatti pincészete, amely a tenger mélyén 700 napig érlelt borokat kínál a vendégeknek. A lenyűgöző tengeri...

5ÓRAI Bordélután / családi kör

... sauvignon blanc, cabernet franc, cabernet sauvignon... Tematikus kóstolósorozatunk harmadik állomásaként egy "család" életébe tekinthetünk be. Hat tételen, pontosabban 3 hazai és 3 külföldi tételen...

Sonkakrémes stangli /best 2017/

Az év borkorcsolyája 2017

Magyaros háromszög /best 2016/

Az év BORKORCSOLYÁJA 2016 Készítette: Ávár Imréné 40 deka liszt, 2,5 dkg élesztő, egy kávéskanál cukor, 2,5 dl tej, egy csapott evőkanál só, egy deci étolaj. A...

Pikáns sajtgolyó

Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 25 dkg krémsajt, 10 dkg reszelt füstölt sajt, só, őrölt fehér bors, 30 szem szőlő, 15 dkg durvára vágott pisztácia Elkészítés:...

Snidlinges túrós pogácsa

Tésztához: 58 dkg liszt, 1 ek. só, 1 cs. sütőpor, 50 dkg túró, 50 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor snidling, 2 tojás Tetejére: 1...

Húsvéti előzetes

Tésztához: 90 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 5 dl tej, 3 dl étolaj, 2 ek. tengeri só Töltelék: 30 dkg főtt, füstölt sonka, 15 dkg...